• info@deridderinkhof.nl
  • Gratis verzending vanaf 40 euro
  • De Ridderinkhof
  • Snel verzonden
  • info@deridderinkhof.nl
  • Gratis verzending vanaf 40 euro
  • De Ridderinkhof
  • Snel verzonden

De Ridderinkhof

Welkom bij webshop de Ridderinkhof! Leuk dat je een kijkje komt nemen. Onze webshop is door Fransciska begonnen in 2022. Ik heb een passie voor bloemen, wonen, decoreren en stijlen. Naast het laten groeien en bloeien van bloemen in mijn pluktuin, ben ik ook bezig met de verbouwing van onze boerderij. Onze boerderij blijft aan de buitenkant een prachtig oud monumentaal pand, met een heerlijk nieuw en modern interieur. En laat ik nou net gek zijn op het combineren van oud met modern in het interieur! Mijn eigen woonstijl zou ik omschrijven als een prachtige mix van modern landelijk met Scandinavische stijl. Met woonaccessoires in deze stijlen maak ik de mooiste combinaties en creëer ik een elegante en tijdloze sfeer. In de webshop staan smaakvolle woonaccessoires welke zowel in een modern- en landelijk interieur passen. Natuurlijke en duurzame materialen kan je er terug vinden; van droogbloemen van Nederlandse bodem tot de meest prachtige vazen van gerecycled glas. Elk product in mijn webshop heb ik met zorg zelf uitgezocht en is van hoogwaardige kwaliteit. Ik zorg er persoonlijk voor dat de bestelde items zorgvuldig en zo duurzaam mogelijk ingepakt worden, en snel verstuurd zullen worden. Veel plezier met shoppen!

Waar komt de naam 'de Ridderinkhof' vandaan?

De erve Ridderinc wordt voor het eerst genoemd op 29 december 1393: “Rembold van Eryen. Dat erve ende guet toe Ridderinc tot Eryen mit zynen toebehoren in den kerspel van Ommen”. Of er ooit een echte ridder op de Ridderinkhof heeft gewoond is helaas niet bekend..

De naam van de boerderij met monumentale schaapskooi aan de Ridderinkweg werd later afgekort tot “Ridderboer” en in 1832 wordt de boerderij “Ridderink” genoemd. De nu tot “Ridderinkhof” omgedoopte boerderij valt tegenwoordig onder monumentenzorg.